CHRUPIĄCA SAŁATKA Z POMIDORAMI I OPIEKANĄ FETĄ

(Domatasalata me feta)

 

 

 

Jest to przepis prezentujący fetę w bardzo eleganckiej odsłonie. Sałatka wygląda efektownie i jest przepyszna. Idealna na lekki lunch lub kolację.
 


 

 

 


Składniki:

 

  1. Zaczynamy od przygotowania sosu poprzez wymieszanie oliwy, soku z cytryny, świeżego oregano i szczypty cukru.

  2. W salaterce układamy kawałki liści sałaty, dodajemy pomidory pokrojone w talarki, cebulę pokrojoną w piórka.

  3. Kroimy ser w kostkę o boku ok. 3cm. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. W jednej miseczce rozbełtać jajko (można dodać odrobinę oregano), do drugiej wsypujemy mąkę. Każdą kostkę sera maczamy w jajku i obtaczamy w mące.

  4. Na dobrze rozgrzany tłuszcz delikatnie układamy kostki sera i smażymy z każdej ze stron na złoty kolor.

  5. Usmażone kostki odsączyć na papierowym papierze.

  6. Ciepłe ułożyć na sałatce, przybrać oliwkami i całość polać dresingiem.

 

 

 

zupy, sałatki i przekąski | dania główne | ryby i owoce morza | desery

moje ulubione przepisy | napoje

strona główna

Copyright © Crete Adventure Team

 

Oliwa Sitia | Holidays 2013 | Holidays in Greece | Wypożyczalnia aut Kreta

Grecja 2013 | Wczasy Grecja | Oliwa Extra Virgin | Wakacje Santorini

Wakacje na Chalkidiki | Wynajem aut Grecja | Przewodnik po Krecie

Ślub Grecja | Grecja od kuchni | Oliwa z pierwszego tłoczenia

Grecja apartamenty | Oliwa i oliwki z Grecji | Oliwa od Chłopa

All inclusive | Car rental in Greece | Kreta nieruchomości

Zdjęcia z Grecji | Księgowość | Ślub Santorini | Gavdos

Wakacje last minute 2013 | Przepisy kuchni greckiej

Autoway | Kreta | Grecja | Pitus | Tahini | Tahina

Ślub Kreta | Kreta 2013 | Wakacje na Peloponezie

 

Copyright © Crete Adventure Team, Zdjęcia: Gosia Dobrowolska, Bartłomiej Pitus

 

Dokładamy wszelkich starań, by informacja zawarte na tej stronie była rzetelna, jednak pragniemy, by osoby odwiedzające nasz serwis miały wpływ na jego treść. Dlatego serdecznie zapraszamy do zgłaszania uwag, które pozwolą poprawić nam jego jakość.